2020-10-21 09:59:04• hírek • Bede Emőke

Elkezdődött a polgármesterek és tanácsosok beiktatása

Kedden elkezdődött a szeptember 27-i helyhatósági választásokon mandátumhoz jutott polgármesterek, illetve a helyi önkormányzati képviselők beiktatása – tájékoztatta szerkesztőségünket a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal. Az első eskütételre Nagyszokondon került sor, majd a sort Erdőd városa és Krasznabéltek folytatta.

A hatályos törvények értelmében a beiktatási ceremónián a megválasztott polgármester és a tanácsosok a prefektus vagy képviselője jelenlétében, a román alkotmányra és a Bibliára tett kézzel teszik le az esküt, majd szignózzák az erről szóló dokumentumot is. Az esemény végén a prefektus hivatalosan is elismeri a helyi tanács megalakulását, és legfeljebb három napon belül ki is állítják az erről szóló rendeletet. A Szokond község élére megválasztott Nicolae Cornea első alkalommal mondhatta el az esküt, az erdődi Ovidiu Dumának és a krasznabélteki Bartók Gurzau Ioannak azonban már nem lesz ismeretlen a feladat, hisz ők nem először kerülnek a polgármesteri székbe.


Szatmár megye 65 közigazgatási egységének következő négy évében azonban evidens módon nem csak a polgármestereknek lesz kardinális szerepe, hanem annak a 859 tanácsosnak is, akiknek a lakosság a múlt havi választáson bizalmat szavazott.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: